måndag 5 september 2016

Projekt Gran Canaria

I mars fyller undertecknad 40 år. Jag har ingen aning om hur detta är möjligt, men så är det. Jag har länge siktat in mig på att göra ett kärt återbesök i York då. Jag tillbringade nämligen tre veckor i York 1996. Ok, planen var från början att åka dit i år, men så kom jag på att jag åker dit när jag fyller 40. Jag hade börjat spana in olika boendealternativ och allt och kände att det blir en toppenfödelsedag.

Men, så kommer syrran, som är den som ska följa med mig till York och säger att hennes C vill åka på solsemester i mars nästa år. Syrran tycker ju det är en jättebra idé. Hon älskar sol och bad. Men, så kommer hon på att hon har ju lovat att åka till norra England med mig. Hon informerar mig om detta och undrar om jag inte har lust att åka på sol- och badsemester istället när jag fyller 40.

Jag är inte speciellt svårövertalad. Visst, jag vill åka tillbaka till York. Men, det kan jag ju göra vid ett annat tillfälle. Så nu blir det två veckor på Gran Canaria i mars nästa år! Syrran har självklart ågren för att hon lurat med mig till Kanarieöarna istället för att få åka till York som är det jag bestämt... Men, nu är det så här, att när jag började planera vart jag ska tillbringa min 40-årsdag, jag har länge vetat att jag INTE ska vara hemma, så velade jag mellan storstad eller sol- och bad. Tills jag kom på att jag ju vill tillbaka till York...

Så nu har vi - jag, syrran och hennes C, inlett projekt Gran Canaria. Vi behöver alla tre gå ner i vikt. Men, vi har alla tre svårt att hitta motivationen till att inte snaska godis, chips och göra det lätt för sig vid maten och äta typ pizza och kebab. Men, nu har vi ju en rejäl morot! För att spetsa till det lite, ge ytterligare en morot så har vi bestämt att den som går ner mest i vikt, procentmässigt, ska få ett pris på Gran Canaria. Vi har dock inte bestämt priset än, men det lutar åt att vinnaren blir bjuden på en härlig middag!

Jag räknar ju nu med att bli bjuden på två middagar, för visst kommer jag vinna det här?! Två middagar tänker du nu. Ja, jag räknar iskallt med att bli bjuden på middag på min 40-årsdag! :-)

Vi satte igång projektet förra måndagen, den 29 augusti, och för egen del började det riktigt bra. Jag har lyckats tappa 2,4 kg på en vecka. Jo, du läste rätt! Jag är inte dummare än jag inser att jag inte kommer tappa så här mycket varje vecka. O nej då. Jag kör efter Viktklubb.se och deras koncept. Jag räknar kalorier helt enkelt, och jag har startat ett program där jag ska tappa i snitt 0,5 kg/vecka. Målet är att gå ner mellan 0,5-1 kg/vecka. Men, det är ju alltid skönt med en sån här kickstart! Och då har jag ändå käkat både chips och godis.

Det jag gjort denna första vecka är egentligen att jag tog ett "krafttag" vad gäller maten. Jag har minskat snabbmaten till nästan obefintlighet. Jag har lagat min mat. Ja, det har blivit ett par kôrvar i veckan, men utan bröd, och för att stilla den värsta hungern tills jag kom hem och kunde laga mat. I torsdags hade vi bokcirkel, och bokcirkel innebär pizza. Köpepizza. Men, jag gjorde faktiskt egen pizza hemma och tog med mig. Jag ställde mig och gjorde degen och allt. Visst, pizzan översteg kalorierna jag skulle ätit till middag den dagen, men, jag vet ju exakt hur många kalorier jag stoppade i mig!

Ett annat krafttag jag gjort är att inte slarva med att käka "glutenmat". Jag är ju glutenintolerant, men har under flera år slarvat. Och det rejält. Men, det är slut med det nu. Är jag på väg att bli vuxen måntro? Jag är ju ändå snart 40... ;-)

Den här texten är kopierad rakt av från min gamla blogg...

3 kommentarer:

  1. Det låter spännande det här! Och ny blogg; då får man se till att ändra bloggadressen i länklistan!

    SvaraRadera
  2. Men det fungerar inte när jag lägger in länken ..., det står att "ingen feed finns för den här bloggen och uppdateringar kommer inte att visas ...".

    SvaraRadera
  3. Hhmmm... Jag vet inte vad som är tokigt. Jag fick samma "felmeddelande" när jag lade in länkarna till min blogglista. Jag vet inte riktigt vart i Blogger jag ska leta för att åtgärda det hela! Men, jag klurar vidare. //Jenny

    SvaraRadera