tisdag 7 februari 2017

Bodypump


För en sisådär 20 år sedan, så körde mitt fotbollslag Bodypump under vintersäsongen. Det vill säga perioden mellan två fotbollssäsonger. Den gången (perioden) fastnade jag inte för denna träningsform, och har således hållit mig borta från den. Antagligen för att jag har jättesvårt med koordinationsförmågan och är allmänt svag i armar och axlar. Nu är jag ännu svagare i armar och axlar. Det är nackdelen med att ha kontorsjobb...

Hur som helst. Syrran har länge tjatat om att hon vill börja träna Bodypump igen, men inte vågat. Men, så när hon bytte gym, så tog hon tag i sina demoner och anmälde sig till ett Bodypump-pass. Förutom en gång då hon var lite krasslig, så har hon kört på. Nu så tänker jag att om syrran kan så kan väl jag. Jag kan åtminstone ge det ett par försök. Dock har jag skjutit på det av olika anledningar. Men, så tog jag beslutet igår att köra ett bodypumppass, då det låg så bra i tiden efter jobbet.

För den som inte har koll på vad Bodypump är, så är det styrketräning i grupp. Man har en matta, en bräda (stepup), en skivstång och vikter av olika tyngd.

Trots syrrans hurrarop och tips så lyckas jag välja en plats där jag inte riktigt riktigt ser ledaren, så nästa gång ska jag byta plats i salen. Det var riktigt roligt. Utmanande, även om jag körde med mycket låga vikter hela passet. Och jobbigt. Det var riktigt jobbigt när vi körde benövningar och jag var sekunder, jag menar verkligen sekunder, från att få världens kramp. I båda vaderna. Samtidigt.

Precis efter passet var jag så trött att mina benmuskler riktigt skakade! Det var en upplevelse (utmaning) att bara ta sig upp för trapporna för att komma ut på gatan från gymmet!

Jag kan konstatera att jag har sjukt svaga överarmar och axlar, men dessa muskelgrupper kommer ju tränas upp nu, och det vore väl konstigt om jag var superstark, om jag knappt rört på mig de senaste åren. Jag kan också konstatera att koordinationsförmågan fortfarande är lika med noll. Jag är även lika smidig som ett kylskåp. Men, å andra sidan, nu har jag gjort det här passet, och då man kör typ samma pass i tre månader enligt LesMills, så vet jag vad jag har att vänta mig nästa gång! Självklart kommer jag ge det ett par chanser till. Och även jag ska nog få till tekniken och koordinationen så småningom.

Hur känns då kroppen så här på morgonkvisten, dagen efter? Rätt så bra faktiskt. Räknar dock med att träningsvärken kommer smygandes under dagen! Annars så blir jag faktiskt lite besviken... Där jag känner mest just nu är lår och höfter! Ja, ni läste rätt, höfterna. Men, jag är sjukt stel i höfterna i vanliga fall, och det finns väl nån liten muskel där, som inte är van att arbeta... Typ höftböjarmuskeln. Den kan inte ha överarbetat sig de senaste åren!

Om jag inte ballar ur nu, så kommer jag hinna med minst sex bodypumppass (inkl. det jag gjorde igår) innan Gran Canaria! Och det borde ju ge något resultat. Ska fortfarande hinna med minst ett löppass i veckan och ytterliga ett pass på gymmet, antingen styrketräning eller typ spinning!

Nu är det dags att bege sig till jobbet, och det ska bli spännande att se hur uppförsbacken till busshållplatsen känns i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar