onsdag 26 oktober 2016

Baby step 10: You can do anything for 15 minutes


På den tionde dagen lär vi oss att man kan vad som helst i 15 minuter. Typ. Även städa. :-) Idag tar vi en tom plastpåse, ställer timern på 15 minuter och slänger allt skräp vi hittar.

Ok, jag erkänner, jag fuskade. Jag gick inte runt med en plastpåse och slängde massa skräp. Istället valde jag att dammsuga lägenheten, fylla en diskmaskin, sätta igång diskmaskinen och slängde skräp i soptunnan. Men, jag grejade i 15 minuter. Kanske ett par minuter längre!

Sopsäckarna på bilden? Jo men de hör till projekt få ordning på lägenheten. I väntan på att de ska hamna på sortergården så bor de just nu i ett av extrarummen, men kommer innan helgen att hamna i källaren...

Innan jag gick till bussen för att åka till jobbet imorse så hann jag även med att plocka lite på en Hotspot samt fem minuter på en annan "härd". Ok då, det var väl kanske samma "härd" så det blev sju minuter. Men, det blev snyggt. Eller snyggare än innan i alla fall!

2 kommentarer:

  1. Får jag fråga var du hittade det här konceptet på ordning och reda? Liite smittar det av sig .., jag VILL ju verkligen leva i ett icke-kaos!

    SvaraRadera
  2. Elisabet: Självklart får du fråga det. :-) Jag hittade det här konceptet av en ren slump faktiskt. Jag slökollade på Instagram och flera gånger poppade det upp bilder på "handgjorda" kalendrar/planeringar. Jag kollade vidare på detta: Bullet Journaling. Sedan så var det någon som lade upp sin "FlyLady" i sin BuJo... På den vägen är det. Det finns en hemsida: www.flylady.net men jag är även med i FlyLadySverige på Facebook! Nu kommer inte jag köra FlyLady fullt ut, men mycket är ändå bra. :-) Lycka till!

    SvaraRadera