torsdag 11 maj 2017

Tiden går fort!

Idag för sex år sedan (Facebook påminde mig), så kom jag till Gränna för andra gången i mitt liv. Jag hade fått ett sommarjobb på turistbyrån och museet, och planerade att stanna till den 1 september. Sommarjobbet slutade den 31 augusti.

Jag och min ständige följeslagare, syrran, packade lilla bilen och så for vi iväg till Gränna fram på eftermiddagen. Vädret var väl lite si så där när vi kom fram. Vi tog oss fram till huset där jag hyrde ett rum, och packade ur bilen. Hyresvärden tog emot mig, men sedan for han till Oskarshamn till sin (på den tiden) särbo. Han tyckte jag kunde få komma tillrätta i lugn ro. :-)

Vi packade ur bilen och ställde in mina grejer i mitt rum. Därefter tog vi bilen ner till centrum, jag bodde nämligen alldeles alldeles norr om de allra centralaste delarna av Gränna, halvvägs upp på berget! Och som jag kom att gnälla över backen "hem" till mig, under tiden jag bodde i Gränna! Vi åt på Mac Andrée, alldeles mittemot jobbet. Och när vi var mätta och belåtna så handlade vi lite matvaror så jag skulle klara mig ett par dagar och så åkte vi tillbaka till huset. Syrran åkte tillbaka till Trollhättan och jag grejade och donade lite i mitt nya hem.

Utsikt från huset där jag bodde. Kvällen den 12 maj 2011...
Inte hade jag då anat att jag skulle bo kvar i rummet/huset i 9 månader innan jag flyttade till Kaxholmen. Jag fick extrajobb under hösten 2011 på museet, turistbyrån och sedan även på biblioteket i Gränna. Jag fortsatte jobba extra på museet, turistbyrån och biblioteket våren 2012, för att sommaren 2012 sommarjobba igen på turistbyrån och museet.

Sedan fick jag ett graviditetsvik, ett sjukvik, ett nytt gravidietsvik, ett sjukvik igen, och vips så var jag "inlasad" och hade en tillsvidareanställning! Jag har på mina sex år här i Småland hunnit med att jobba på Gränna Turistbyrå, Grenna Museum, Gränna Bibliotek, Visingsö Turistbyrå, Jönköpings Turistbyrå och nu då som biljettadministratör på Destination Jönköping. Jag har förutom guidat på museet (ingick i sommarjobbet), haft stadsvandringar i Gränna, bussguidningar på Visingsö, cykelguidning på Visingsö, guidat i "guldrummen" i Stadsparkserget i Jönköping (där den svenska guldreserven en gång förvarades), bussguidat mellan Jönköping och Gränna, och så nu i veckan cykelguidat i Jönköping (Elmia-runt Rocksjön-Vätterstranden-Elmia).

Jag har fått flera fina vänner här och bättre arbetskamrater än de jag har går nog inte att få!

3 kommentarer:

  1. Så himla ambitiöst och så bra gjort av dig! Jag hoppas nån gång få vara med om en guidad tur med dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Elisabet: Då jag inte är kvar i Gränna, blir kanske en guidning av museet svårt, men vem vet vart jag dyker upp! ;-)

      Radera
  2. turistbyrån och biblioteket våren 2012, för att sommaren 2012 sommarjobba igen på turistbyrån och museet.


    หีฟิต

    SvaraRadera